Kérem Várjon!
Cikkek
Déli tél, mandulával
Receptpályázat gasztrobloggereknek
zoranka
2008 December 05.

A Magyar Turizmus ZRt. Dél-Dunántúli Marketing Igazgatósága és a Pécsi Borozó szerkesztősége közös receptversenyt hirdet, elsősorban gasztrobloggerek részére. A pályázat azonban nyitott, bárki részt vehet rajta, aki teljesíteni tudja az alábbi feltételeket:

A pályázatra olyan ételek receptjeit várjuk, amelyek a Déli tél menüsorokban felbukkanó mandulás ételek továbbgondolt, átalakított, dekonstruált verziói. A Pécsi Borozó weboldalán elérhető 17 menübemutató írásból ihlet és ötlet meríthető.

Az ételek elkészítése során az alapanyagok szabadon variálhatóak, azonban egy alapanyagnak mindenképpen szerepelnie kell az ételben: ez pedig a mandula. A mandula felhasználását nem korlátozzuk a szeletelt mandulára, bármilyen formájában alkalmazható.

Egyéb pécsi jellegzetességek felhasználása természetesen értékelendő, de hogy mit is tekintünk pécsi alapanyagnak, azt a pályázók tudására és fantáziájára bízzuk.

A pályázókat arra kérjük, hogy külön tételben sorolják fel a felhasznált alapanyagokat, majd egy külön leírásban adják meg az étel elkészítésének munkafázisait.

A pályázók a recepteket 2008. december 24-ig tegyék közzé saját weboldalukon, blogjukon vagy egy gasztronómiai portálon, receptgyűjtő oldalon. Egy pályázó természetesen több recepttel is pályázhat.

A receptet a leírásokkal, legalább egy fotóval és a közzétételt bizonyító linkkel együtt e-mailben kérjük beküldeni 2008. december 24-ig a info@pecsiborozo.hu e-mail címre.

A pályázó hozzájárul, hogy nevének feltüntetésével a Magyar Turizmus ZRt. és a Pécsi Borozó szerkesztősége a receptet szabadon felhasználhassa.

A pályázat határidejének lejárta után 2008. december 31-ig a zsűri eredményt hirdet, amelyet szilveszterkor teszünk közzé a Pécsi Borozó weboldalán.

A legjobb receptek beküldői az alábbi jutalmakat nyerhetik meg: pécsi gasztrohétvége, tematikus borkóstoló és vacsora egy pécsi pincészetben, mandulás borvacsora egy pécsi étteremben, pécsi borvidéki borcsomagok.