Kérem Várjon!
Hírek
Magyar borokról angolul
Ercsey Dániel
2019 November 16.

Új angol nyelvű könyv van születőben a magyar borokról. Viszont ehhez arra is szükség van, hogy minél több emberhez eljusson a híre! Az Exotic Wine Travel egy kétszemélyes világjáró csapat, akik igyekeznek mindent megkóstolni, mindent megkérdezni és mindent felfedezni a bor világában. Most pedig úgy döntöttek, hogy a legutóbbi, Horvátország boraival foglalkozó könyvük után mi következünk! Ehhez egy kampányt indítottak, ahol előrendeléseket vesznek fel, megfinanszírozva a könyvet. A cél az, hogy ennek a híre minél több emberhez eljusson, így segítve őket a költségek előteremtésében.

Amit a könyvről tudni lehet:

  • A címe előreláthatóan Discover Hungarian Wine lesz
  • Bemutatja majd a hat borrégiót és a 22 borvidéket, a történelmüket, éghajlati adottságaikat, a termőtájat, a főbb szőlőfajtákat és borstílusokat
  • lesz benne egy a magyar szavak kiejtését segítő rész is
  • lesznek benne borleírások, borajánlók és bor-étel párosítások
  • helyek, ahol magyar bort lehet venni

A szövegbetétek egyes részeit olyan nagyságok állítják majd elő, mint Elizabeth Gabay MW, Győrffy Zoltán vagy szerény személyem.

A tervezett könyv hírére lelkesen üdvözölte a projektet John Szabo MS, aki hamarosan Budapestre látogat a GoVolcanic fesztiválra, akárcsak Elizabeth Gabay.

A Discover Hungarian Wine már előrendelhető és ha minden jól megy, 2020 második felében lesz majd kapható az Amazonon.