Kérem Várjon!
Hírek
Borkurzusok, három nyelven
bori
2015 January 29.

Minden évben történik valami új a Pécsi Borozó életében, hiszen több éves alkalmi, rendszertelen szárnypróbálgatás után most rendszerbe foglalva és rendszeresen áll a borkedvelők rendelkezésére februárban induló boriskolánk. Lesznek tanfolyamok a borral most ismerkedőnek, kezdnek és újrakezdőknek, haladónak és profiknak, hiszen mindenki tanulhat valami újat. Nem kell előképzettség, csak nyitottság és érdeklődés, lehet jönni hétköznap esténként vagy hétvégente, magyarul, angolul, németül akár.

Pécs első boriskolája nyitja meg kapuit február 9-én a Bevezetés a borkultúrába tanfolyam első órájával. A VinOliva Boriskola hiánypótló kezdeményezése, hogy Pécsett élő többszáz külföldire is gondolva, a magyar nyelvű tanfolyamok mellett német és angol nyelven is kínálja alapozó képzéseit. Emellett a nemzetközi WSET (Wine & Spirit Education Trust, London) rendszer szerinti kurzusokat is szervez egészen felsőfokig, amelyben partnere a budapesti Central European Wine Institute.

- A mi kurzusaink elsősorban azoknak szólnak, akiket érdekli, mi van a poharukban. Abban segítünk, hogy közelebb kerüljenek a bor világához, de a sznobizmust és külsőségeket szigorúan kerülve. Tanfolyamaink nem a vetítésről és szigorkodó előadásokról szólnak, hanem borok mellett, kis csoportokban, inkább beszélgetve, mint hallgatva, gyakorlatiasan tudhatod meg mindazt, ami alap, ami lényeges, ami segít eligazodni - mondják az alapítók.

A hétköznapokon esténként, de hétvégeken is működő boriskola a Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin köré szerveződött csapat magjából építkezik, a magyar képzések felelőse Győrffy Zoltán, a VinOliva Boriskola és a Pécsi Borozó egyik alapítója és főszerkesztője,  a német képzések felelőse Iványi Emese bormarketinges (Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet), sommelier tanácsadó, több egyetemi kurzus oktatója, míg az angol képzésekért Labancz Richárd, nemzetközi pincészeteket is megjárt szőlész-borász (Eberhardt Pincészet) és borújságíró felel.

Borismereti és gasztronómiai tanfolyamok kezdőknek és haladóknak, ez áll a boriskola mottójában, így nem csak boros képzések lesznek, hanem a gasztronómia felé is nyitnak. Tematikus esték vagy akár hétvégi, egész napos programokkal készülnek, amelyek folyamatosan indulnak február 9-ét követően.

A VinOliva Boriskola a pécsi Boutique Hotel Sopianae-ban tartja tanfolyamait, amelyekről a www.facebook.com/pecsiboriskola vagy www.pecsiborozo.hu weboldalakon lehet bővebb információt találni.


BORISKOLA TANFOLYAMI SZINTEK

I. Alapozó tanfolyamok (magyar, német és angol nyelven)

I. 1. Bevezetés a borkultúrába (négy hétköznap estés tanfolyam, hétfőnként)
Indul: február 9-én és április 13-án

Einführung in die Weinkultur (vier Wochentagen Abendkurse, am Dienstag)
Indul: február 10-én és április 7-én

Introduction to Wine Culture (four-weekday evening course, on Wednesday)
Indul: február 11-én és április 8-án

I. 2. Borkultúra: a második lépés (négy hétköznap estés tanfolyam)
Indul: március 9-én és május 4-én

Weinkultur: Der Zweite Schritt (vier Wochentagen Abendkurse)
Indul: március 10-én és május 3-án

Wine Culture: The Next Step (four-weekday evening course)
Indul: március 11-én és május 6-án

Ár: 20.000 Ft (egyetemistáknak és PTE Alumni tagoknak 15.000 Ft)

II. Alapfokú WSET borismereti tanfolyam

II. 1. Három egész napon át tartó borismereti tanfolyam, hétvégén
Indul: február 20-22-én és március 20-22-én

Ár: 30.480 Ft

III. Középfokú WSET borismereti tanfolyam

II. 1. Négy egész napon át tartó borismereti tanfolyam, hétvégén
Indul: április 18-19-25-26-én

Ár: 69.850 Ft

IV. Felsőfokú WSET borismereti tanfolyamok

IV. 1. Hat egész napon át tartó borismereti tanfolyam, hétvégén
Indul: május 15-16-17-22-23-24-én

Ár: 127.000 Ft

IV. 2. Felsőfokú vagy középfokú borismereti kurzusra épülő két egész napos sommelier tanfolyam, hétvégén
Indul: júniusban

Ár: 50.800 Ft (csak középfokú vagy felsőfokú WSET borszakértői végzettséggel végezhető el)

Legolvasottabb
Legfrissebb