Kérem Várjon!
Cikkek
A helyszínről jelentjük
A HunDeszt idei díjazottjai
bori
2011 March 19.

Idén VI. alkalommal rendezték meg Magyarország egyik legnagyobb presztízsű pálinkaversenyét, a HunDesztet. A díjazottak névsorát a VinCE 2011 programon hirdették ki a Corinthia Hotel Budapest épületében március 19-én. Idén is taroltak a Pannon Borrégió pálinkafőzői.

A HunDeszt tekintélyét annak köszönheti, hogy a legelismertebb szakértők bírálják a párlatokat, és a verseny a legmegfelelőbb körülmények között - világos, szagtalan, zajmentes környezetben - történik. Továbbá a pálinkafőzésben jártas hazai és külföldi szakemberek, illetve idén a gasztronómiában jártas szakmai zsűri mondott ítéletet a pálinkák felett.

A HunDeszt elsősorban a szakmának szól, de ezen rangsor alapján a pálinkát kedvelő fogyasztó is könnyen eligazodhat az egyre nagyobb mennyiségű minőségi párlat közt. A kiírásban volt néhány új szabály is. Idén csak olyan mintát lehetett nevezni, amely legalább 5 helyen kapható, és amelyből kereskedelmi mennyiség áll rendelkezésre. Nem nevezhettek továbbá bérfőzdék. A versenyt február 24-én és 25-én tartották meg.

V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár mondott köszöntőt, majd Halász Róberttel, a Magyar Szeszipari Szövetség Pálinka tagozatának igazgatójával kihirdették a díjazottak névsorát. 276 terméket neveztek a versenyre és ebből a bírálók 33 aranyat, 83 ezüstöt, 54 bronzot választottak ki.

A Pannon Borrégió pálinkafőzdéi közül a Brill Pálinkaház nyert 4 aranyat, 1 ezüstöt és 1 bronzot. A györkönyi Márton és Lányai Pálinkaház 1 aranyat, 4 ezüstöt és 9 bronzot gyűjtött be pálinkáival. A Villányi Pálinkaház pedig 1 arannyal, 3 ezüsttel és 4 bronzzal lett gazdagabb. Champion díjas lett 15 termék, melyek közé a Pannon Borrégióból a Brill Pálinkaház málna, valamint irsai olivér párlata került be. Az év pálinkafőzdéje az Agárdi Pálinkafőzde lett.

Aki esetleg kedvet kapott és kíváncsi a többi díjazottra az ma és holnap még megkóstolhatja az aranyérmes pálinkákat a VinCE 2011-en a Corinthia Hotel Budapestben.

banner
Legfrissebb
banner