Kérem Várjon!
Hírek
Indul a jelentkezés a Portugieser du Monde-ra!
bori
2022 March 03.
2013-ban a Pécsi Borozó Gasztronómiai és Bormagazin első alkalommal szervezte meg a fajtára fókuszáló Portugieser Du Monde Borversenyt. Akkor még kizárólag villányi portugieserek kerülhettek be a tematikus kóstolóba, majd következő évben már nemzetközivé bővült a mezőny. Két év kihagyás után a Villányi Borvidék a Pécsi Borozóval partnerségben hirdeti meg a Portugieser du Monde borversenyt, hiszen rendületlenül valljuk, hogy a portugieser Közép-Európa egyik kikerülhetetlen és fontos fajtája, amely a borvilágban sajnos ritkán kerül reflektorfénybe.

PORTUGIESER DU MONDE NEMZETKÖZI BORVERSENY

A portugieser fajta egész Közép-Európában elterjedt, hívják portugizernek, purtugizacnak, portugalkának, blauer portugiesernek vagy modrý portugalnak, így jó lenne mindezeket a borokat egy mezőnyben látni. Idén nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a nemzetközi portugieser fajtaverseny, ahol a rendezvény első napján, április 22-én nemzetközi zsűri előtt mérkőznek meg a benevezett borok.

Négy kategóriában lehet nevezni a Portugieser Du Monde fantázianévre keresztelt megmérettetésen:

  • fiatal portugieserek (2021-es évjárat);
  • évjáratos portugieserek (2020 vagy korábbi évjárat);
  • minimum 50%-ban portugiesert tartalmazó házasítások
  • portugieser különlegességek (fehérborok, rozék, pezsgők stb.).


A nevezési határidő 2022. március 31.

Nevezni kizárólag a www.portugieserdumonde.com oldalon keresztül lehetséges!

A Pannon Borrégióban a szekszárdi, villányi és siklósi hegyközségeknél is le lehet adni a mintákat.

A szlovén és horvát termelők Zágrábban is leadhatják a mintákat, kontakt: Željka Balja (Tel.: +385 95 896 2810, e-mail: zeljka.balja@gmail.com).

PORTUGIESER NEMZETKÖZI FAJTAKÓSTOLÓ

2022 április 23-án délután 15-20 óra között a közép-európai portugieser-termelők mutatkozhatnak be Pécsett – a borkóstolóra
max. 300 belépőjegyet tervezünk értékesíteni. A jelentkezés feltétele: legalább egy portugieser bor a kínálatban.
A résztvevők pincészetenként legfeljebb 3 féle bort kóstoltathatnak a vendégeknek.