Cikkek
Szekszárd felsőpolc: negyedik fejezet
A fenti kérdést már jópáran feltették, joggal. De hívjuk bárhogyan is ezt a fajtát, a lényeg a palack belsejében van, hiszen mit is ér a hangzatos, jól csengő név, ha a beltartalom kívánnivalót hagy maga után. Bevallom a fajta sosem volt a kedvencem. Ennek egyik oka, hogy az általam kóstolt tételek csak apró hányadának sikerült kitörnie a már-már sablonosnak is mondható feketeborsos vonalból, valami mást, izgalmasat mutatni.
Szünder Dezső
2021. október 5. 07:04:11
Cikkek
Villámlátogatás a bor világának fővárosában
Minden hívő muszlimnak el kell mennie Mekkába legalább egyszer az életben. A borszerető emberek Mekkája Bordeaux, a világ egyik legnagyobb és egyben legváltozatosabb borrégiójának központja. Találunk itt mindent – nyüzsgő éjszakai életet, gazdag kulturális- és történelmi örökséget, fantasztikus gasztronómiát és persze jobbnál jobb borbárokat, ahol kiváló helyi borokat kóstolhatunk. Induljunk tehát egy pár napos útra, hogy megismerjük a borvilág fővárosát!
Michal Kiss
2021. október 4. 07:37:13
Cikkek
Pécsi Borozó Top5 pincészet, étterem és szálláshely 2021
Szavazzunk együtt a kedvenceinkre – október 1. és 31. között várjuk voksaitokat a kedvenc pannon borrégiós, magyarországi, illetve közép-európai étteremre, szálláshelyre és pincészetre.
bori
2021. október 1. 07:20:12
Cikkek
TOP 50 FRUŠKA GORA 2021
Ötven bor, a minőség és a terroir jegyében. A Fruška gora, azaz a Tarcal-hegy legjobb borait első ízben választották ki, a győzteseket több száz vendég kóstolhatta meg a Fruška gora Wine Show rendezvényen, amelyet Čortanovci Villa Stankovićban rendeztek meg. A kiválasztáson a Pécsi Borozó is ott járt.
bori
2021. szeptember 29. 11:14:59
Cikkek
Szubjektív gasztronómia
Én sosem sütök süteményt. Ez olyan alapvetés, mint hogy a nap keleten kel és nyugaton nyugszik. Nem is érdekelnek a sütireceptek. Továbbmegyek: nem is nagyon szeretem a tortákat, a habos-krémes csodák szinte teljesen hidegen hagynak. A cukrászda pultjából alig tudok választani, és nem a bőség zavara miatt. Végül marad a piskótatekercs, a linzerkarika, vagy a zserbó. Ellenben van egy süteményes műsor, amiért teljesen odavagyok. Talán nem is véletlen. A 2009-ben Nagy-Britanniából indult, a BBC-n sugárzott Sütimester több kontinens tévénézőit is teljesen levette a lábáról.
Gáll Orsolya
2021. szeptember 29. 07:36:17
Cikkek
Élmények Sant Sadurníban
Eredetileg arról szólt a dolog, hogy az október eleji nagy Cava Tast-ra kirepül az ember fia, ott kap 3 éjszakányi szállást, meg a repülőjegyet, meg a fesztiválra belépőt két napra. (A Cava Tast egy nagy pezsgőfesztivál az egész városban.) Koronavírusunk kíméletlen kanyarvételei közbe szóltak: a WebWineWriting 2020-as fődíjából nem lett semmi.
Jakab Tamás
2021. szeptember 28. 08:05:14
Cikkek
Borsuli: Sant Sadurní d’Anoia
Jakab Tamás barátunk Spanyolhonba, akarom mondani Katalóniába tett látogatása kapcsán előbb egy kicsit borsulis szöveget teszünk közzé, hogy aki folyékonyan szeretné olvasni a holnap következő élménybeszámolót, megfelelő borismereti háttérrel tudja azt megtenni. Cava a pohárba, indulhat a minikurzus!
Jakab Tamás
2021. szeptember 27. 07:54:20
Cikkek
A Fiókában mutatták be a Villa Sandahl pincészet 2019-es rizlingjeit
Budapesten, a Fióka Étteremben prezentálta Christer Sandahl tulajdonos, Palkó Zsolt borász és Crab Maria Antoanett sommelier a Villa Sandahl legújabb, 2019-es rizling tételeit. A délután folyamán a sommelier szakma és a sajtó képviselői kóstolhattak, este pedig a nagyközönséget invitálták. A nagyközönségnek a kóstolót követően lehetősége volt egy rizlingekkel párosított vacsora elfogyasztására is a Fióka Városmajorban. A Sandahl borok humoros, nem szokványos címkesorozatának ihletői a késő őszig a Sandahl birtokokon tanyázó seregélyek lettek.
bori
2021. szeptember 23. 07:33:06
Cikkek
Egy bor: Etyeki Kúria Pinot Noir 2018 (Etyek-Buda)
Szándékosan kétértelmű ez a cím. Ráadásul dehogynem kell több, épp most töltöm ki a második poharat. De pont azért, mert nem kell több, mint ami benne van. Annyi egy kedd estére, kellemes vacsorát követően, még akár munka mellé is nagyon jólesik.
Győrffy Zoltán
2021. szeptember 20. 07:53:48
Cikkek
A Winelovers 100 kiadványt szemléztük
Örömteli, amikor az ember mintegy Nostradamusként megjósolja a jövendőt és meg is éli a jóslat beteljesedését. Valahogy így érzem magam most és gondolom így érzik magukat a pannonhalmi termelők is. Rendkívül jó feeling, remélem ők is élvezik!
Ercsey Dániel
2021. szeptember 17. 06:53:17