Kérem Várjon!
Hírek
Teremavatás, szürettel
bori
2021 September 24.

A Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének szentmiklóshegyi kísérleti telepén szeptember 24-én a Pozsonyi Magyar Királyi Erzsébet Tudományegyetem Pécsre helyezésének centenáriumára készülve ünnepélyes keretek között kezdték meg a leendő Erzsébet-bor szőlőjének szüretelését, valamint exkluzív adottságokkal rendelkező rendezvénytermet is avattak.

Az 1800 tételt őrző, s ezzel hazánk leggazdagabb szőlőgénbankjának számító kutatóintézet nagy hangsúlyt fektet a szolgáltató funkciókra. Ennek egyik szegletköve a ma átadott, csodálatos környezetben helyet foglaló rendezvényterem, mely nyitva áll a Pécsi Tudományegyetem polgárai, a borásztársadalomhoz tartozók és mindenki előtt, aki igényes helyen, egyedi kilátással rendelkező légkörben szeretné megtartani programját.

Az összesen 36 millió forintos, egyetemi forrásból megvalósult beruházás a 21. század elvárásait megvalósító, mégis a kutatóintézet szellemiségét megőrző rendezvényhelyszínt eredményezett. Kiváló együttműködésről tett tanúbizonyságot a kutatóintézet, valamint a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara, hiszen a tavalyi tanévben újraindult belsőépítész képzés mesterszakos hallgatói készítették az új terem terveit.

A rendezvényteremnek helyet adó épület védettség alatt áll, a város és az egyetem életében egyaránt értéket képvisel. Kialakítása során törekedtek arra, hogy többféle funkciót is ellásson. Ki kell tudnia szolgálni az éves rendezvények lebonyolítását (borbírálat, metszési bemutató) és akár külső partnerek 5-6 fős, vagy akár 50-80 fős konferenciáit is, vetítési, étkezési és kisebb borkóstolók megrendezésének lehetőségével. A belső tér leválaszthatósága szabadon variálható.

A Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet szolgáltató intézményként a ma megnyílt reprezentációs teremben kíván helyet adni a nyilvános borbírálatoknak, melynek folyamatába partnerként betekinthetnek a szőlősgazdák, bortermelők.

Nyitott kapukkal áll tehát mindenki előtt az intézet, a cél, hogy az ott folyó tudományos munkát és a számos rangos díjat elnyert borokat mind szélesebb körben megismerjék. A mai alkalom a közös munkával elért eredmény jó példája.


Fotók: Csortos Szabolcs / UnivPécs