Kérem Várjon!
Cikkek
Cirfandlis történetek

“Ákom bákom, Te leszel a párom, Irgum-burgum sósstangli. Hörpints sógor, ha pezseg az újbor, Jó lesz nálad a cirfandli.” A cirfandli a szegény ember furmintja, amennyiben ugyanazokkal a problémákkal szembesíti a borászokat és a fogyasztókat is, mint a tokaji nagy testvér. Száraz vagy édes? Lágy vagy savas? Korán szedjük, vagy későn? Legyen egységes szabályozása? Mit írjunk a termékleírásba? Egyáltalán milyen palackba kerüljön? A különbség a méretekben rejlik.

Ercsey Dániel
2019. július 6. 07:49:54
Cikkek
Avagy quo vadis Hegyalja?

Ültem a tokaji LaBor bisztró egyik asztalánál és azon igyekeztem, hogy a szúnyogokat is távol tartsam magamtól (nem volt könnyű, naplemente után egyre többen lettek) és a bodzaszörpömet is megigyam (kocsival voltam, borról szó sem lehetett). Bent az étteremben egy négy fős lánycsapat vacsorázott, a teraszon pedig hamarosan csatlakozott hozzám három fiatalember. Önkéntelenül is arra figyeltem, amiről beszéltek. “Villány sokkal jobb, ott legalább húsz ilyen hely van!” - mondta az egyikük. “Igaz, de végül Tokaj sem volt annyira messze, mint amit mondtál” - válaszolta a másik. Úgy tűnt, először járnak a borvidéken és még nem dőlt el, hogy utoljára-e.

Ercsey Dániel
2019. július 5. 07:14:43
Cikkek
Somló

A világban számtalan példát találunk a jó márkaépítésre. A Coca Cola - ha minden igaz - már a második legismertebb szó az oké mögött, de Puskás Ferenc neve is márkaként világít a nemzetközi futball egén. A bor világában sincsen ez másként. Vannak sikeres borvidéki márkák, vannak branddé vált pincészetek, vírusmarketinggel sikeressé vált borászatok és kizárólag a luxuspiacokat megcélzó borok és pezsgők. De van-e egyértelműen sikeres recept, ami példaként szolgálhat mások számára?

Ercsey Dániel
2019. július 4. 12:40:37
Cikkek
Pezsgőkonferencia Etyeken

Etyek adott otthont május 30-án az első önálló pezsgőkonferenciának. A hiánypótló rendezvényre neves hazai és champange-i előadókat hívtak meg. A Borjog és Bormarketing Konferencia mintájára a szervezők egyik fő célja éppen az volt, hogy a pezsgőkészítés témáival megszólítsák az ágazat szereplőit. „Gondolatok a buborék körül” volt a szakmai fórum mottója, a programban olyan fontos kérdések szerepeltek, mint például a védett eredetű pezsgők hazai helyzete és jövőképe, „pezsgő-trend” a világban, “technológia vs. terroir”.

Tüske Gyöngyi
2019. június 12. 07:06:03
Cikkek
Vendégségben Monoron

Az utóbbi időben egyre több közösségi bormárka állt össze, például a RedY, a Déli Fény, a BalatonBor, ezekről már mi is többször írtunk. Nemrég azonban rábukkantunk a Monori Közösségi Borra, amely a többitől eltérő módon készült el, a bemutatkozására mi is ellátogattunk.

Koncz Petra
2019. június 11. 07:50:13
Cikkek
Tények és vélemények

A múlt hét végén egyszerű borúti tisztújításnak tűnt a hír, de aztán megjelent egy nyílt levél, bejelentés a volt elnök részéről és a boros-gasztrós mikrokörnyezetben nagyot szólt. A reakcióra kevesebben voltak kíváncsiak, mi megpróbáljuk összefoglalni, mi történt a 25 éves Villány-Siklósi Borút Egyesületnél.

Győrffy Zoltán
2019. június 4. 08:19:34
Cikkek
Ír whiskey-est a 19-ben

Ismét egy izgalmas régiót fedezhettünk fel a 19 Bar & Shop által szervezett Ír Whiskey Esten május 10-11-én. Az boros hordós utóérlelést bemutató alkalomhoz hasonlóan a nagy érdeklődésre való tekintettel a 19 Bar & Shop két este is megrendezte a kóstolót. A szezon utolsó whiskey estjén a résztvevők megismerkedhettek a lágy, ír whiskey-k titkával, valamint egy vendég egy relikviát is hazavihetett, mert a játékban feltett kérdésre gyorsan és helyesen válaszolt.

Tóth Mariann
2019. május 28. 21:39:46
Cikkek
Kialakult a Pannon Borrégió Top25 idei mezőnye

Egy év kényszerszünetet követően idén ismét megrendeztük a Pannon Borrégió éves borversenyét. ahol a hegyközségi és borvidéki borversenyek legjobbjait mérjük össze egymással. A tavalyi verseny elmaradása úgy tűnik, motiválta a nevezéseket, hiszen több mint 30 százalékkal több bor érkezett, mint legutóbb. A zsűri kóstolt, értékelt és eredményt hirdetett: idén Villányból érkezik a legtöbb top-bor.

Győrffy Zoltán
2019. május 21. 10:23:54
Cikkek
Öt étel és ital párosítás az idei Gourmet Fesztiválról

Az idei Gourmet Fesztivál témája a paprika, a sercli és a sör, ami nem adott olyan egyértelmű útmutatást a séfeknek mint korábban az eper és mangalica, vagy a csirkepaprikás, így mindhárom elemmel különböző formákban találkozhatunk a fesztiválon. A sör megjelenésével idén több kisebb-nagyobb főzde söreivel is találkozhatunk a Gourmet-n, és a korábbi évek megszokott italkínálata is megmaradt, így senkinek nem kell aggódnia, hogy nem lesz mit innia a fogások mellé. Néhány étterem külön készült valamilyen ajánlással vagy együttműködéssel, de ez ne riasszon el senkit a kísérletezéstől, az alábbi öt párosítás csak a jéghegy csúcsa!

Jenei Balázs
2019. május 19. 10:34:48
Cikkek
Egy bor: Matalj Začinak 2017 (Negotin, Szerbia)

A ma esti palackom kvázi jelöletlen, a nyakán egy kis kézzel írt címke, Matalj Začinak 2017. Nemrég kaptam, de türelmetlen vagyok, és ki kellett bontanom. Odakinn esik az eső, utálom a szeles-esős időt, későre jár már, de egy pohárra még van idő.

Győrffy Zoltán
2019. május 14. 08:33:35
Összesen 2702 db találat. 101/271 oldal.