Kérem Várjon!
Cikkek
Halmai Csaba (Tüske Pince, Szekszárd)
Többször megfordultunk már a Tüske Pincénél, de mindig csak a Kadarka Túra egyik állomásaként. Eredményeiket, boraikat azonban évről évre figyelemmel kísérjük. A rendkívül meleg ősznek köszönhetően Halmai Csabával a pincészet udvarán, a diófa alatti padon beszélgettünk.
Szabó Berni
2019. május 13. 07:04:16
Cikkek
50 étel a nagyvilágból

50 étel a nagyvilágból címmel jelent meg a Pécsi Tudományegyetem rendhagyó szakácskönyve, amely 50 Pécsett tanuló külföldi diák receptjeit tartalmazza. Igazán remek olvasmány, sztorikkal és konkrét, megfőzhető receptekkel, egy olyan kötet, amelyből már jómagam is ajándékoztam egy tucatnyit külföldi vendégeimnek.

Győrffy Zoltán
2019. május 7. 10:14:01
Cikkek
Wingert Családi Pincészet (Villánykövesd)

Borvidéki történeteink nem titkolt célja, hogy olyan pincészetekkel ismertessük meg olvasóinkat, melyek a figyelem középpontjától kissé messzebb esnek, melyekről nem, vagy csak ritkán esik szó. Ezekre a kis pincékre sokszor csak véletlenül bukkanunk, egy borozgatás alkalmával hallunk róluk, vagy egy tesztre beküldött bor kapcsán szerzünk róluk pozitív benyomást.

Szünder Dezső
2019. május 6. 07:46:23
Cikkek
Redy 2019

Az a mondás járja, hogy a villányi borászok nagy örömmel és büszkeséggel mutatják be cabernet-jüket, testes bordeaux-i vagy egyéb házasításaikat a pincéhez betérő vendégeknek, de amikor este magukra maradnak, egy palack portugiesert bontanak fel a hosszú nap megérdemelt jutalmaként. Jómagam sem villányi, sem borász nem vagyok, de több illetékesnél rákérdeztem, és általában igenlő hümmögés volt a válasz – vagyis ebben azért lehet valami.

Bertalan György
2019. május 3. 13:19:02
Cikkek
Portugieser du Monde 2019

A kékoportó, azaz portugieser szőlőfajtából készült borok egyetlen tematikus világversenyén idén hat ország 102 bora került a 9 országból Pécsre érkezett zsűritagok poharába. A négy bajnoki címen 2019-ben fele-fele arányban magyar és osztrák bortermelők osztoznak.

Pécsi Borozó
2019. április 29. 09:31:45
Cikkek
Különleges kóstoló a Király utca 19-ben

Nagy örömmel tölt el, hogy a 19 Bar&Shop eddigi legsikeresebb whisky estjéről számolhatok be, az április 6-ai Boroshordós utóérlelésű whisky kóstolójáról, amelyből rögtön két alkalmat kellett meghirdetni a nagy érdeklődés miatt. Több okból is büszke vagyok arra, hogy pont ez a téma bizonyult ennyire izgalmasnak, egyrészt mert alátámasztja, hogy a Pécsi Borozó hasábjain maximálisan helye van a whisky-nek, és egyéb párlatoknak is, másrészt azért, mert azt is mutatja, hogy a bor különösen kedves a szívünknek.

Tóth Mariann
2019. április 22. 08:20:02
Cikkek
Schunk József, a Pécsi borvidék elnöke

A borvidéki tanácsok élén országszerte több személyi változás is történt 2018-ban, így a Pécsi borvidéken is. A tisztséget sokáig viselő Hárs Tibort, és a rövid ideig ezen a poszton dolgozó Németh Györgyit, a hosszúhetényi Schunk József váltotta, aki több területen is erősíteni szeretné az immár általa vezetett szervezet szerepét. Interjúnk a 2018/4. lapszámban jelent meg.

Gűth Ervin
2019. április 12. 08:15:09
Cikkek
A WineArt 10. születésnapján jártunk

Mivel is kezdjen az ember egy olyan kóstolón, amely az újvilági borok decens és igazán kivételes képviselőit is felsorakoztatja - miközben a bőség zavarával küzd? A WineAge 10. születésnapi kóstolója márpedig ilyesfajta ígérettel kecsegtet. A jubiláló bor webáruház ugyanis zömmel újvilági, kiváló pincészetek felső kategóriás boraival foglalkozik. Nézzük tehát, mit lehet kóstolni náluk ezen a jeles napon! Itt aztán valóban igaz, hogy a világ minden tájáról érkeztek a borok: van itt új-zélandi, argentínai, chilei, kaliforniai, kanadai, de képviselteti magát az öreg kontinens is – spanyol és francia tételekkel.

Magyar Dorottya
2019. április 8. 11:56:12
Cikkek
Megkóstoltuk a Nagygombos-portfóliót

Tavasz, napsütés, barátok, rozé fröccs. Valahogy így írhatnák le egy átlagos áprilisi kora este képletét, ugyanis a jó idő beköszöntével egyre inkább szomjazunk egy jó rozéra. A hangsúly pedig a jón van, mert sajnos az áruházak polcain sorakozó rozék többsége még mindig a tutti-fruttis, tizenkettő egy tucat kategóriába esik. A „rozéspecialista” Nagygombos Pincészet Barta Anna borásznő vezetésével a hazai rozékészítés egyik úttörője. Március 28-án Anna és Laki Eszter dizájner személyesen mutatták be a Nagygombos új portfólióját és megújult arculatát a budapesti MyWine borbárban.

Tüske Gyöngyi
2019. április 5. 08:01
Cikkek
Chardonnay tizenkét verzióban

Van az, hogy ABC, avagy anything but chardonnay. Aztán van az, hogy olyan, mint a cigánymeggy: megterem mindenhol… Két, nem túl finom, és nem túl hízelgő megfogalmazás arról, amit pozitív borbírálói attitűddel úgy olvasunk vissza, hogy „változatos, sokrétű fajta”, hogy „jól alkalmazkodik szinte minden típusú termőhelyi környezethez”, meg, hogy „szinte minden borkészítési metódusban és kapcsolódó stílusban jól mutat”.

Jakab Tamás
2019. április 3. 07:30:21
Összesen 2702 db találat. 102/271 oldal.