Kérem Várjon!
Cikkek

Egy hónapja beszámoltunk róla, hogy az új egri szabályozás szerint az egri palackba mostantól kizárólag Bikavért lehet tölteni. Ez adta az apropóját egy új egri palackos Bikavér kóstolónak.

Ercsey Dániel
2022. január 5. 07:59:20
Cikkek
Elveszett kóstolójegyzetek margójára

Az új év kezdetén gyorsan bepótolni szeretném az elmaradásaimat. A lista nem rövid. Például van az úgy, hogy füzetekbe jegyzetelek. Általában. Kis füzetecskékbe, noteszekbe, nagyobb mappákba, aztán gépbe kerül, ami arra érdemes. A füzetek be dobozokba. És gyűlnek. Vagy elvesznek. Nem annyira gyakran hagyok el dolgokat, de akkor nagyon. Két kóstoló jegyzetei kerültek bele abba a füzetecskébe, aminek hetek óta nyomát se találom. És mostanra feladtam. Fotók készültek a kóstolókon, így fotóból emlékezek meg róluk.

Győrffy Zoltán
2022. január 4. 07:58:01
Cikkek
Bujdosó Pincészet (Balatonlelle)

Bujdosóék a kezdetektől a Dél-Balaton egyik legismertebb családi pincészete, de sokszor hallottam tőlük, hogy Konyáriék a vörösborok terén sokkal előrébb tartanak. Ez soha nem volt irigy kijelentés, pusztán ténymegállapítással egybekötött ajánlás, hogy oda is nézzünk be, ha náluk végeztünk. A Konyári borok azóta is tartják a szintet, de úgy tűnik Bujdosóék már vörösborban is felzárkóztak hozzájuk!

Ercsey Dániel - Győrffy Zoltán
2022. január 3. 07:04:02
Cikkek
Évindító 2022

Két nagyon fura év van mögöttünk. 2020 volt az, amelyik jobban ráijesztett mindenkire, de 2021 lett a kétségbeejtőbb, mert nem kevés idő múltán se látjuk, hogyan térhetünk vissza a normális kerékvágásba. Visszatérhetünk egyáltalán? Vagy építhetünk egy másik, posztpandémiás normalitást? Arra gondolni se szeretnék, hogy az állandó vírusfélelemmel terhelt jövőkép milyen lehet majd. Hogy borozunk hát mi 2022-ben? 

Győrffy Zoltán
2022. január 2. 13:40:07
Cikkek

Egy napló, amit Ménesen írtak, magyar nyelven, több mint száz évvel ezelőtt. Tulajdonképpen munkanapló, hiszen jórészt a szőlő körüli munkákról, a pinceteendőkről tudósít, rendkívül érdekfeszítően. Szerencsére a naplót megtalálták és kiadták Szegeden! Kezdjük az új évet olvasással, könyvajánló következik.

Ercsey Dániel
2022. január 1. 08:19:20
Cikkek

Tudjátok mi volt a 3 legolvasottabb cikkünk az idén? És azt, hogy a szerkesztőnk, Ercsey Dani hogyan lett borszakíró? Netán azt, hogy milyen pezsgőt bontsunk ma este, vagy éppen azt, hogy mire számíthattok tőlünk 2022-ben? Ha bármelyik kérdésre nem a válasz, kattintsatok a cikkre, aztán hajrá!

Ercsey Dániel
2021. december 31. 06:33:49
Cikkek

A 25 éves Etyeki Kúriában nem a múlton merengenek, hanem a jövőt tervezik. 2033-ig vannak meg az üzleti tervek, melyben immáron kiemelt szerepet kap a helyi vendéglátás, és a soproni területek fejlesztése is.

Promóció
2021. december 30. 12:42:41
Cikkek
Közszolgálati pezsgőzés
Szabó Zoli barátunk, a borkóstolók feketeöves nagymestere a Cornel's borbár felkérésére válogatott a pécsi boltok választékából - egy elég széles spektrumú magyar pezsgő sort összeállítva, néhány cavát azért beillesztve. A pezsgőkóstoló pár nap alatt betelt, a borbár pincetermében közel negyvenen kóstoltuk végig a tizes sort, hogy megfejtsük, milyen pezsgőt érdemes vásárolnunk szilveszter napjára!
Győrffy Zoltán
2021. december 30. 07:36:17
Cikkek
Romsics László, a Csányi Pincészet Zrt. vezérigazgatója (2. rész)

A Csányi Pincészetben jártunk, új tartályok és új feldolgozó üzem, meg a fejlesztések voltak az apropó, de ha már ott jártunk, akkor természetesen a borokról is kérdeztük Romsics Lászlót, a Csányi Pincészet vezérigazgatóját. Interjúnk második része.

Győrffy Zoltán
2021. december 29. 07:36:47
Cikkek
Nagyobb a füstje mint a lángja?

A birtok keresett meg levélben, hogy lenne-e kedvem megkóstolni néhány borukat. Örömmel mondtam igent, hiszen még nem volt szerencsém hozzájuk, bár viszonylag sok olasz bort kóstoltam az utóbbi években.

Ercsey Dániel
2021. december 27. 07:41:27
Összesen 2754 db találat. 58/276 oldal.