Cikkek
Egy napló, amit Ménesen írtak, magyar nyelven, több mint száz évvel ezelőtt. Tulajdonképpen munkanapló, hiszen jórészt a szőlő körüli munkákról, a pinceteendőkről tudósít, rendkívül érdekfeszítően. Szerencsére a naplót megtalálták és kiadták Szegeden! Kezdjük az új évet olvasással, könyvajánló következik.
Ercsey Dániel
2022. január 1. 08:19:20
Cikkek
Tudjátok mi volt a 3 legolvasottabb cikkünk az idén? És azt, hogy a szerkesztőnk, Ercsey Dani hogyan lett borszakíró? Netán azt, hogy milyen pezsgőt bontsunk ma este, vagy éppen azt, hogy mire számíthattok tőlünk 2022-ben? Ha bármelyik kérdésre nem a válasz, kattintsatok a cikkre, aztán hajrá!
Ercsey Dániel
2021. december 31. 06:33:49
Cikkek
A 25 éves Etyeki Kúriában nem a múlton merengenek, hanem a jövőt tervezik. 2033-ig vannak meg az üzleti tervek, melyben immáron kiemelt szerepet kap a helyi vendéglátás, és a soproni területek fejlesztése is.
Promóció
2021. december 30. 12:42:41
Cikkek
Közszolgálati pezsgőzés
Szabó Zoli barátunk, a borkóstolók feketeöves nagymestere a Cornel's borbár felkérésére válogatott a pécsi boltok választékából - egy elég széles spektrumú magyar pezsgő sort összeállítva, néhány cavát azért beillesztve. A pezsgőkóstoló pár nap alatt betelt, a borbár pincetermében közel negyvenen kóstoltuk végig a tizes sort, hogy megfejtsük, milyen pezsgőt érdemes vásárolnunk szilveszter napjára!
Győrffy Zoltán
2021. december 30. 07:36:17
Cikkek
Romsics László, a Csányi Pincészet Zrt. vezérigazgatója (2. rész)
A Csányi Pincészetben jártunk, új tartályok és új feldolgozó üzem, meg a fejlesztések voltak az apropó, de ha már ott jártunk, akkor természetesen a borokról is kérdeztük Romsics Lászlót, a Csányi Pincészet vezérigazgatóját. Interjúnk második része.
Győrffy Zoltán
2021. december 29. 07:36:47
Cikkek
Nagyobb a füstje mint a lángja?
A birtok keresett meg levélben, hogy lenne-e kedvem megkóstolni néhány borukat. Örömmel mondtam igent, hiszen még nem volt szerencsém hozzájuk, bár viszonylag sok olasz bort kóstoltam az utóbbi években.
Ercsey Dániel
2021. december 27. 07:41:27
Cikkek
Sulyán a köbön
Előbb azok, amikről nem fogok beszélni: egy trópusi paradicsomot idéző szaloncukorról (fehércsokiba mártott, nem agyoncukrozott kókusz, benne - aranyló édes meglepetés! - kandírozott ananász), és egy kesudiós-tonkababos vajkaramellás műremekről.
Harka Éva
2021. december 26. 07:31:30
Cikkek
Best of Mustra és Grand Tasting
Idén összesen hét nagyobb kóstolót szerveztünk meg, volt három szokásos Mustránk, egy tematikus, osztrák-magyar kékfrankos Grand Tasting, egy közép-európai Olaszrizling Grand tastin és egy decemberi minimustra is belefért. A pandémiával terhelt második évünk se volt teljesen olyan, mint szerettük volna, de azért több lehetőségünk volt. A listán azokat a borokat mutatjuk be, amelyek nekünk idén a szervezett kóstolók során a legjobban tetszettek, azaz legalább 92 pontot (azaz nagy aranyat) érdemeltek ki.
Győrffy Zoltán
2021. december 25. 08:56:09
Cikkek
Mi így kívánunk áldott Karácsonyt minden kedves olvasónknak, azoknak is akik nem most ünneplik (ortodox barátainknak) és persze azokról sem megfeledkezve, akik egyáltalán nem ünneplik, hiszen a Karácsony univerzálisan a szeretet ünnepe egyben!
Ercsey Dániel
2021. december 24. 07:50:40
Cikkek
Karácsonyosra vették a figurát az ország legnézettebb boros YouTube csatornáján
Holnap Szenteste, utána pedig itt a Karácsony, ami egyrészt örömteli, juhú (!), másrészt a Lecsengés csapata úgy gondolta (furcsa dolog magamról így írni), hogy az ünnep alkalmából az lenne az igazi, ha bemutatnák a Tokaji borvidéket. Íme!
Ercsey Dániel
2021. december 23. 12:23:49