Kérem Várjon!
Cikkek
Csopaki Kódex 2019
A Csopaki Kódex elsősorban egy stílusiskola, aminek a szépsége, hogy a borok összehasonlítható módon készülnek, Magyarországon szinte egyedülállóan, sajnos – mondták el a csopaki borászok a Csopaki Kódex borok 2019-es budapesti kóstolóján a Kóstolom Borbárban. 
Jenei Balázs
2019. december 26. 07:25:39
Cikkek
Szerkesztői gondolatok 2019/4

A főszerkesztői jegyzet a végén készül el, olyan utolsó pillanatos műfaj ez, mint a címlapunk. Amit még nem láttam. Csak az előkészületek kapcsán jutottak el témafoszlányok a fülemig, de még nem sejtem milyen lesz. Abban azért bízom, hogy Kiss Gadget Zoli képszerkesztő-fotós kollégánk, akinek nevéhez kötődik a képanyagunk jelentős része, ismét szépet alkot. És szokatlant. A címlapjaink jelentős mértékben eltérnek a többi bormagazin címlapjától. Nem borászokat, nem palackokat és címkéket szeretnénk megjeleníteni. Sokkal inkább egy érzést, egy hangulatot, egy motívumot, ami az éppen aktuális lapszámot adja vissza.

Győrffy Zoltán
2019. december 24. 13:51:22
Cikkek
Két aszú, két meleg évjárat Tokajból

Az immár szokásos #koccintsaszuval kampány jóvoltából újra itt az év végi aszúdömping, amit remélhetően egyre többen magukévá tesznek, megdobva kissé a megtorpanni látszó aszúpiacot. Fontos lenne, mert túl a szokásos nemzeti lózungokon, miszerint a tokaji aszú nemzeti kincs, hungarikum és egyedülálló, az aszú bizony finom is és iszonyúan menő. Legalábbis külföldön. Nem ártana, ha itthon is az lenne…

Ercsey Dániel
2019. december 23. 17:30:12
Cikkek
Royal Tokaji 5 puttonyos Tokaji Aszú 2013
Ha valaki a tokaji aszúról kérdez, akkor nagyon sok gondolat kezd a fejemben kavarogni. Az egyik az, hogy sajnos túl ritkán nyitunk ki egy palackot belőle, és talán a december az az időszak, amikor többször megengedjük magunknak az általa nyújtott kényeztetést. Koccintsunk aszúval!
Jenei Balázs
2019. december 23. 07:24:34
Cikkek

Az év utolsó hónapja rohanó és zsúfolt. Néha azonban meg kell állni és feltöltődni. Ezért karácsonyi vásárba járunk, forralt bort fogyasztanunk, beülünk valahova barátokkal egy önfeledt beszélgetésre, esetleg különféle programokra látogatunk el. Nem volt ez máshogy velem se. Kikapcsolódásként a Le Gourmetban rendezett whisky kóstolóra látogattam el Mikulás napján. A bárban egyszerre élvezhettem a könnyed, gasztronómiai fogásokat valamint a sherry hordóban érlelt párlatokat.

Czeczon Enikő
2019. december 22. 07:56:27
Cikkek
Négykezes a konyhastúdióban

A Delta étterem sárga épülete a vasútállomáshoz vezető úton elég meghatározó, bár nem igazán jártam oda sosem. Ebédmenüztetés, nyugdíjasbulik, lakodalmak maradtak meg a memóriámban, így amikor a KTCHN gasztrostúdiót kerestem a megadott címen, kicsit fura volt a Deltába érkeznem.

Győrffy Zoltán
2019. december 21. 08:12:40
Cikkek
Szende Pince, Villány

A villányi pincesor a város legnyüzsgőbb része. Ma már nehéz elképzelni kiépített utak, infrastruktúra, és a számtalan vendéglátó helyiség nélkül, pedig 1995-ben még ilyen képet mutatott a főutca. A Szende pince azonban már ekkoriban is itt várta a vendégeket.

Koncz Petra
2019. december 20. 08:11:43
Cikkek
Feke Zoltán, Petrus

Hat Bib Gourmand megtartása egyedi eredmény ma Magyarországon, ami egyedül Feke Zoltánnak sikerült eddig. A Michelin kalauz által adott minősítésből (nagyjából azt jelenti: mérsékelt árak mellett kiváló minőségű konyhára számíthatunk) az első kettőt még a Vár: a Speiz étteremben végzett munkája hozta meg számára, majd a maradék négy jelölés már a saját éttermének, a 9. kerület peremén található Petrusnak az ajtaját díszíti.

Riedl Annamária
2019. december 19. 08:02:13
Cikkek
Go Volcanic 2019

Nemrég kisebb eszmecserét (igazi vitának nem is mondanám) váltott ki egy cikk, tudósítás a Go Volcanic rendezvényről. Pedig nem volt benne rosszindulat, ártó szándék, csak egy kicsit kattintásvadászabb címadás, ami meg a mai harsány, dübörgő médiazajban megbocsájtható. A rendezvényre a Pécsi Borozó is meghívást kapott, a szombati napot választottuk.

Győrffy Zoltán
2019. december 18. 07:20:22
Cikkek
Kovács Károly, Mad Wine

Tíz éves a Mad Wine, leánykori nevén Szent Tamás Pincészet. Az évforduló alkalmából a birtok alapítójával és tulajdonosával, Kovács Károllyal beszélgettünk az Első Mádi Borházban dűlőkről és településekről, koncepciókról és termékekről, turizmusról és gasztronómiáról…

Ercsey Dániel
2019. december 17. 07:53:23
Összesen 2702 db találat. 93/271 oldal.