Kérem Várjon!
Cikkek
Adventi Borszalon 2019

Az Adventi Borszalonunkon néhány munkatársunk pohárral a kézben járt körbe, hogy némi visszapillantást tudjunk adni, milyen is volt az élmény. Sok száz vendég és megannyi bor, a gasztronómiai ínyencségekről nem is beszélve. Fókuszáljunk azonban a borokra, következik Petra, Balázs és Gyuri rövid összefoglalója.

PB
2019. december 15. 15:30:20
Cikkek
Külhoni Magyar Borászok Találkozója 2019

November végén egyre rövidülnek a nappalok, sokszor kellemetlen esős-lucskos az idő, és az ember fia-lánya valami lelket melengető élményre vágyik. Kapóra jött a meghívás az első ízben megrendezett Pinceszer kóstolóra, melynek az impozáns Duna Palota adott otthont. Az esemény szervezői Csíki Sándor és Geönczeöl Attila voltak, meghívásukra látogattunk el a rendezvényre.

Tüske Gyöngyi - Bertalan György
2019. december 11. 12:50:07
Cikkek
Aszú Day 2019
Ma van az Aszú nemzetközi napja. Nem tudom, hányan tervezik, hogy ma bontanak egy tokaji aszút, de tegyék meg bátran. Az aszú az ünnepek itala, de ünneppé tehet a szürke decemberi keddet is. Mi előkóstoltunk vagy harminc aszút, mutatjuk, ki nyerte a tesztet, a többiért érdemes megvenni a Pécsi Borozó téli lapszámát!
Győrffy Zoltán
2019. december 10. 10:24:11
Cikkek
Pécsi Borozó Adventi Borszalon 2019
Ha csak a számokat nézzük, idén 6 ország 22 borvidékéről több mint 80 kiállító érkezett, több mint 200 bort lehetett megkóstolni, több mint 600 karszalagot adtunk ki a Pécsi Borozó Adventi Borszalonján. Folytatódott a tavaly elindított Zé Feszt kezdeményezés, átadtuk a Pannon Borrégió kedvenc éttermeinek, szálláshelyeinek és pincészeteinek járó elismeréseket. De ennél talán jóval több volt ez a szombat.
PB
2019. december 9. 14:29:20
Cikkek
Interjú: Nicola Biasi, Associazione Enologi e Enotecnici Italiani

A negyedik Olasz Gasztronómiai Világhét alkalmából különleges borszemináriumot szervezett az ITA (Italian Trade Agency – az Olasz Nagykövetség Kereskedelemfejlesztési Szekciója) melynek célja, hogy bemutassa Olaszországot, mint a világ legsokoldalúbb bortermelőjét. A mesterkurzusra november 21-én került sor a budapesti Ritz-Carlton Hotelben, Nicola Biasi, az Associazione Enologi e Enotecnici Italiani Borászati Szövetség képviselőjének vezetésével.

Tüske Gyöngyi
2019. december 3. 09:56:22
Cikkek
Tippek borokra, ételekre, utazásra

A karácsonyi előkészületek már sokfelé elkezdődtek, érdemes nekünk is szépen hangolódni és azon gondolkodni, mi az, amit idén esetleg máshogy csinálnánk. Egri Bikavér Karácsonyra címmel sajtóutat szervezett a Wineglass Communication, amin mi is részt vettünk a Pécsi Borozóval. Az út célja, hogy megmutassa: az Egri Bikavérnek, ennek a szívet-lelket melengető, ízig-vérig magyar bornak mennyire ott a helye az ünnepi asztalokon, és mennyire jól párosítható az ünnepi fogások ételeivel. Járjuk be közösen mi is úti állomásainkat, és kóstoljuk végig a bikavér tételeket és a hozzá kínált ételeket, hogy utána könnyebben eldönthessük, mi legyen a mi asztalunkon.

Novák Barna
2019. december 2. 09:17:29
Cikkek
Olasz Gasztronómiai Világhét Budapesten 2.
Az Olasz Nagykövetség Kereskedelemfejlesztési Szekciójának meghívására (ITA) vettünk részt az „Italian Wine & Food Day”  elnevezésű rendezvényen. Olasz Gasztronómaii Világhét Budapesten, két részben számolunk be az eseményekről és van még egy bónusz is a tarsolyunkban. Következzenek a panettonék, amaronék és jön még egy tintilia is, ha valaki tudja, e név mit takar?!
Tüske Gyöngyi
2019. november 28. 07:38:36
Cikkek
Olasz Gasztronómiai Világhét Budapesten 1.

November 12-én a Corinthia Hotelben rendezte meg az Olasz Nagykövetség Kereskedelemfejlesztési Szekciója (ITA) az „Italian Wine & Food Day” szakmai napot, az olasz gasztronómiai különlegességek bemutatóját az Olasz Gasztronómiai Világhét alkalmából. Az eseményen több mint 30 olasz gyártó képviseltette magát bor, sör, grappa és alkoholos italok, az olasz gasztronómia élelmiszerei és kávé kategóriákban. Számomra a rendezvény felért egy olasz mesterkurzussal, ugyanis olyan különlegességeket kóstolhattam, mint például 100 hónapig seprőn tartott franciacortát, Aloso Prosecco Superiore DOCG-t, „maláta cuvée" sört, Lambrusco-t és Amarone-t.

Tüske Gyöngyi
2019. november 27. 07:28:48
Cikkek
Zé Feszt, Top5, Adventi Borszalon

Második alkalommal rendezzük meg december 7-én az Adventi Borszalont Pécsett, a Littke Palace Látogatóközpontban. Az évzáró boros-társasági eseményen hat országból mintegy 80 kiállító vesz részt, mintegy 200 bort lehet megkóstolni, mellette baranyai gasztronómiai termelők finomságait is. Itt adjuk át a szerkesztőségünk által harmadszor meghirdetett Pannon Borrégió Top5 elismeréseket, amelyeket az olvasók szavazatai alapján a térség kedvenc pincészetei, éttermei és szálláshelyei kapnak meg. Az Adventi Borszalon részeként valósul meg a második Zé Feszt, a pécsi nemesítésű zé-szőlőfajták éves találkozója, amelyre tucatnyi bortermelő érkezését várjuk az ország minden régiójából. Ne hagyjátok ki Ti sem!

PB
2019. november 26. 07:49:09
Cikkek
Osztrák-magyar borbarátság

Végy 22 lelkes bormarketinget hallgató osztrák diákot, egy kísérletező kedvű programigazgatót, egy osztrák-magyar stratégiai partnerségben működő borászatot Budapest mellett, egy magyar és osztrák felmenőkkel bíró DipWSET előadót, fűszerezd meg profizmussal, adj hozzá jobbnál jobb osztrák és magyar borokat és nézd meg mi sül ki belőle.

Tüske Gyöngyi
2019. november 25. 08:33:12
Összesen 2702 db találat. 94/271 oldal.