A kávéházi beszélgetések a Pécsi Közgazdász Egyesület korábbi kezdeményezését nyitja meg az egész régió számára. A beszélgetéseken a régió vezető személyiségeit, oktatóit, városvezetőit lehet megismerni egy másik, emberi oldaláról, miközben a régió török korig visszanyúló kávéházi kultúrájának egy-egy szeletébe lehet bepillantást nyerni.
Népzene és versek kíséretében mutatta be borait a budapesti Magyarok Házában a szekszárdi Ferger-Módos Pincészet és a Delivin Hungária. Természetesen az eseményen a Pécsi Borozó is részt vett.
Bikavérek témakörben jöttünk össze vagy huszan a Szerdai Borklubban. Mindenki hozott jótékonyan, így két tucat tétel került a poharakba. A Pezsgőház által készített kiváló zöldséges-vörösboros marharagu pont jókor jött félidőben, szusszantunk, levegőztünk. De mindent összevetve a tételek egyharmadát bármikor szívesen megbontanám, de leginkább pirosbetűs napokon, egyharmadát hétköznapokon kortyolgatnám és és talán még egyharmadnyi se akadt, amelyiktől bontatlanul megválnék. Kenszei kolléga a két tucatból kiemelte az öt legkedveltebbet, a közösségi döntés és változó intenzitású pontozás alapján.
Sikerrel zárult a szekszárdi Polip Ifjúsági Egyesület és a Diagonál Magyarország szervezésében Az őshonos kadarka címmel meghirdetett rendezvény március elsején, amit tartalmas előadások és Kovács János Venesz-díjas mesterszakács kadarkához készített ételei gazdagítottak. A nagy érdeklődést kiváltó estnek a Mészáros Borház adott otthont, ahonnan a szekszárdi borászok se maradtak távol: Mészáros Pál, Vida Péter, Módos Ernő, Heimann Zoltán, Eszterbauer János és Vesztergombi Csaba mutatták be kadarkáikat.
2010. március 27-én Tokaj-Hegyalja Pécs városába érkezik! Ezen a márciusi szombaton Pécs ad otthont ennek az egyedülálló programsorozatnak, mely arra hivatott, hogy bemutassa Tokaj-Hegyalja kincseit, aktuális történéseit. A kóstolón 45 tokaji bor mutatkozik be, 15 vezető pincészettől. Továbbítjuk a Tokaj Grand Tour csapatának szívélyes invitálását.
Megjelenése könnyedséget sugall, színe áttetsző, széle aranyba hajlik. Lassan csorog le a pohár falán, láthatóan van benne anyag bőven. Közvetlenül a nyitás utáni percekben csalánra és egresre hajazó illatjegyek lepik el az orrot, meg csipetnyi fűszer is. Vakon gondolkodás nélkül sauvignon blanc-ra tippelnék.
2010 év első komoly nemzetközi borversenyére, a párizsi Vinalies Internationales-ra 39 országból 3199 minta nevezett. Nem kevés ez, ráadásul 3 aranyérem és 10 ezüstérem is jutott a magyar boroknak, 39 nevezésből ez nem rossz eredmény.
Új időpontban rendezik meg a Gere borvacsorát. Március 4-e helyett április 8-án komponál ételeket Gere Attila boraihoz Ambróczi Aladár, a Fregatt Arizona Pub konyhafőnöke a Fregattban (Pécs, Király utca 21.).
A település negyvenedik borversenyét rendezte meg február végén Bölcske Község Önkormányzata, a Bölcskei Borbarátok Klub, és az Agro Bölcske. A helyi borok mellett versenyen kívül bíráltak el madocsai, dunaföldvári mintákat, a helyi borokat pedig négy kategóriában zsűriztették a borbírákkal. Az eredmények szerint taroltak a sauvignonok. A borversenyre újvörös kategóriában 84, óvörösben 22, újfehérben 63, ófehérben 19 és rozé/siller kategóriában 18, összesen 206 minta érkezett.
Fiatal versenyző a syrah a magyar borok között. Bő tíz év kezdték szélesebb körben telepíteni, népszerűsége azóta folyamatosan csak növekszik. Hogy miért? A bőtermő, hálás szőlő izgalmas, számtalan módon formálható bort ad. Tisztán vagy küvében, könnyeden vagy testesen, barrikban vagy anélkül. Divatbor, amely megtalálta helyét Villányban.