Kérem Várjon!
Cikkek
Toszkán csavargásokról

Jakab Tamás barátunk irigylésre méltó és toszkán utazásának második részében folytatjuk kalandjait Bolgheriben és Chiantiban, ahonnan hazahozott és félretett kincseit előbb-utóbb előcsalogatjuk egy közös kóstoló erejéig. Addig elégedjünk meg a fényképes útibeszámolóval.

Jakab Tamás
2019. február 16. 07:23:53
Cikkek
Toszkán csavargásokról

Amikor Jakab Tamással legutóbbi toszkánai utazása előtt találkoztunk, a toszkán borokról beszélt lelkesen, majd utána is, csak még több lendülettel. Úgyhogy kértünk tőle egy talán megkésettnek tűnő, de azért így is élmény és beszámolót, (jórészt) toszkán csavargásokról.

Jakab Tamás
2019. február 15. 07:16:27
Cikkek
Furmint Február tizedszer

Amikor a 10. Furmint Február rendezvényére igyekeztem a Városligetbe, kellemes, ünnepélyes izgatottság lett úrrá rajtam. Ezzel alighanem sokan így lehettek rajtam kívül, egyik ismerősöm például a négyórás nyitáskor már a ruhatárból ezt posztolta közösségi oldalán: „a Mennyország kapujában vagyok”. Valóban mennyei körülmények fogadtak: 110 pincészet több száz furmintja várta a nagyérdeműt.

Novák Barna
2019. február 14. 12:35:48
Cikkek
Két bor: aglianico és negroamaro

Valamikor 2013 őszén volt szerencsém pár napot eltölteni Pugliában, annak is Salento térségében, ami ugye az olasz csizma sarka. Szakmai út volt, de azért volt időnk körülnézni, kóstolgatni, mert hét mégiscsak az itáliai életérzés, ugye. Bejártuk Salentót autóval, biciklivel, gyalog, vannak emlékek, amiket hirtelenjében felidézett az Aldiban található olasz borsor. Kettőt lekaptam a polcról, frissiben meg is kóstoltam őket.

Győrffy Zoltán
2019. február 8. 07:02:54
Cikkek
A világ legbelül

Amikor a képembe vágják, hogy mekkora baromság nem francia meg olasz, netán spanyol vagy menő újvilági (most épp új-zélandi a trendi) borvidékekkel foglalkozni, és hogy mit is akarok én Villánytól, Isztriától, Szerémségtől, vagy miért járom a világot csupán Suchá nad Parnou lankáitól a macedón hegyekig, csak azt tudom válaszolni: mert közép-európai vagyok.

Győrffy Zoltán
2019. február 7. 10:35:23
Cikkek
Szőke Zita kávéfestményei a Caffé Grande Italia Pécs falain

Felfedezhető egyfajta történelmi vonulat abban, hogy a kávéházak élete időről-időre összefonódik a kultúrával, vagy éppen sorsfordító eseményekkel. A feketekávé atmoszférája maga köré ülteti a tehetséges, agilis embereket, az ötleteket, és úgy tűnik, hogy az illékony ihletet is. A közelmúltban ennek már láthattuk újraéledését, mert találhattunk kávézót a városban, ahol számos irodalmi est és kiállítás is zajlott. Ezt a feladatot mostanában a Caffé Grande Italia Pécs (továbbiakban CGI) érzi sajátjának leginkább, így a fennállása szűk másfél évében, sanzon estek, különféle adománygyűjtések „fordultak” meg a falai között, most pedig Szőke Zita kávéval festett képei tekinthetők meg egy-egy kiváló kávé és/vagy izgalmas édesség társaságában.

Váncsodi József Oberon
2019. február 6. 07:53:28
Cikkek
Három bor: Eger, Villány és Tokaj

Hol van már a tavalyi hó?! – szokták mondani. Ehhez képest a 2006-os év borai sokkal messzebbre, 13 szürettel korábbra tekintenek vissza és idéznek fel emlékeket fogyasztóikban. Ezeket a borokat azonban ne keressük a borboltok polcain, sokkal inkább gyűjtők vagy a borászatok pincéjében pihen egy-egy palack féltve őrzött kincsként. Egy szerencsés estén három bort is kóstolhattam többedmagammal.

Jenei Balázs
2019. február 5. 07:09:57
Cikkek
Furmint Február 2019
Eldördült a start, elkezdődött a Furmint Február. Szerte az országban, de már határainkon túl is ebben a hónapban a furminté a főszerep: borászok, borbárok és borkereskedők állítják rajtsorba ezt a szőlőfajtát, hogy egymást versengve hódítsák meg a borbarátokat. 
Novák Barna
2019. február 4. 07:40:50
Cikkek
Itáliai tésztakalandozások
A tészta. Vagy pasta. Itália a tányéron. Talán beskatulyázásnak tűnik, de legalább annyira meghatározó, mint amennyire hozzánk a fűszerpaprikát kötik. Sőt ezerszer inkább. Lehet gyorsétterem, lehet a mamma trattoriája, a pasta mindig, mindenkit, így vagy úgy, de lázba hoz. Az első részt lezáró kis történeti zárszó után a kulturális beépülését mutatjuk be.
Riedl Annamária
2019. február 2. 07:19:53
Cikkek
Itáliai tésztakalandozások

Az olaszok köztudottan kedvelik a finom ételeket, szeretnek főzni, s nem utolsó sorban, enni. Leginkább vasárnap, amikor körülülik az asztalt, s hangos kiabálások és hadonászások közepette megjelenik a mamma, akinek a kezében ott van az elmaradhatatlan tésztatál.

Riedl Annamária
2019. január 31. 22:07:13
Összesen 2702 db találat. 105/271 oldal.